Cursuri F.E.S.

suport_drepturi_sindicale-DREPTURI SINDICALE

Suport_curs_FES_03Dec08-ECONOMIE

SUPORT CURS final 2-NEGOCIERE

-SANATATE SI SECURITATE IN MUNCA

Aceste cursuri au fost create de

Autori: BNS, CNS Cartel Alfa, CNSLR Fratia, CSDR, FES Romania.

Participantii au fost din toate cele 4 confederatii sindicale , la fel si formatorii .

Rezultatul a fost ,o colaborare extrem de fructuasa intre participanti , apropierea dintre confederatii la nivel de grup si initierea unui parteneriat si unei colaborari pe termen lung .

6 răspunsuri la Cursuri F.E.S.

  1. Anda zice:

    Am participat cu mare placere la fiecare din aceste cursuri organizate de F.E.S.;a fost un real brainstorming.
    Salut initiativa acestei fundatii si a confederatiilor sindicale pentru activitatea desfasurata in cadrul acestor reuniuni ,incercand si reusind „sa imprime ” tinerilor lideri de sindicat un stil in „arta ” de negociere cu patronatele.
    As dori sa stiu daca seminarul pentru leadership va mai avea loc in acest an.

    Multa sanatate si putere de munca!!

    Anda Stanciu- presedinte Comisia de Tineret CNS CARTEL ALFA-Filiala Teleorman

  2. sanduromeo zice:

    Bine ai venit Anda in mica (pentru moment ) noastra comunitate .
    Pentru moment Academia Sindicala nu a inceput sa organizeze cursuri dar in momentul in care vor iesi actele de la tribunal vom organiza seminarii pe toate temele cerute .

  3. sanduromeo zice:

    Scoti umbra la lumina

    Imagineaza-ti omule bun ca existi si-ti traiesti viata la un loc luminat. Ca esti o fiinta draguta, iubitoare, spui lucrurile cu o politete impecabila, esti grijuliu si atent. Te uiti mirat la altii care se enerveaza si-si exprima sentimentele negative si nu intelegi cum pot sa fie oamenii astia atat de explozivi… Nu intelegi cum fac ei sa se planga in permanenta… Chestia asta te revolta intr-un mod atat de subtil si nici nu-ti dai seama ca privesti lucrurile superior ca si cum tie nu ti se poate intampla asa ceva. Daca povestea asta a rezonat cu ceva din tine, inca iti tii umbra ascunsa la intuneric.

    Atata timp cat pui lumina pe tine, apare si umbra.

    Oricat de mult m-as stradui nu pot sa-mi dau seama ce cauti. Probabil ca daca citesti acest text, cauti aceleasi lucruri ca si mine. Suntem oarecum in aceeasi calatorie, impreuna. Prin natura meseriei mele caut sa ma auto cunosc ca atunci cand lucrez cu cineva sa nu ma las influentat de partea pe care n-o cunosc. Și asta o fac prin mai multe metode. Am coach-ul meu, ma duc la terapie, citesc, fac exercitii, ma rog, fac meditatie, lucrez in gradina. Cunoscand-ma, imi permit ca atunci cand tie ca si client ti-e frica de ceva si in mod absolut omenesc vrei sa ocolesti acel lucru, sa ma prind ca e ceva frica acolo. Cunoscandu-ma, in loc sa o zbughesc si sa te trag si pe tine dupa mine mai degraba sa incurajez procesul asta de autocunoastere si transformare prin confruntare.

    Umbra este acea parte din tine, cel mai des necunoscuta, inconstienta, pe care o respingi, detesti, judeci inconstient. Cand iti respingi umbra e ca si cum iti bati singur cuie in talpa. Efectul in viata ta este ca evolutia ta spirituala si materiala este drastic incetinita. In povestea din continuare o sa-ti spun cum am descoperit propria-mi umbra.

    Acum ceva timp mergeam cu Blacky, cainele nostru, la plimbare. Un caine vagabond ne-a latrat, eu am reactionat vrand sa-l pocnesc. Probabil din instinct Blacky mi-a luat-o inainte si cum necum cainele ala l-a muscat de fata, aproape de ochi, fiind aproape sa-si piarda ochiul. Pentru prima oara, de mult timp incoace, am simtit ura, dorinta de razbunare, nevoia sa iau un par sa ma duc sa-l fac pe cainele ala una cu pamantul. Am simtit neputinta, lasitate, frica, incapacitate, furie… si totusi nu le-am dat curs. Am suferit pentru cainele nostru ca si cum m-ar fi muscat pe mine. Ma simteam 100% responsabil de tot, vinovat si n-am facut nimic sa impiedic incidentul. Le-am constientizat si ma intrebam ce sa fac cu ele? Cel mai bun si simplu lucru este sa ne acceptam asa cum suntem cu aceste calitati „negative”.

    Cand punem dragoste acolo unde e intuneric, apare transformarea si integrarea.

    Inainte de scrie acest text ma gandeam cum o sa-ti vorbesc despre umbra si despre faptul ca ea trebuie observata, scoasa la suprafata si acceptata, transformata si integrata.

    In timp ce ma gandeam ce-o sa-ti scriu il plimbam pe Blacky si ghici ce am patit. Am fost atacati de alt caine. Imagineaza-ti ca m-am trezit cu B la pamant si cu altul infipt cu botul in blana lui. Am raspuns punand mana pe ceafa atacatorului, scotandu-l din ceafa lui Blacky. I-am tras si un sut imensitatii, ca era mai mare decat al nostru si l-am adus acasa.

    De data asta am simtit responsabilitate, claritate, initiativa si am actionat. Ma intrebam ce am de invatat din asta, pentru ca n-am mai avut sentimentele negative ca ultima oara.

    Am invatat ca atunci cand apare umbra, avem curajul sa ne uitam in noi, ii dam un nume, descriem ce am simtit, devenim constienti de ea, atunci apare si o integrare. Mai jos iti propun un exercitiu de autocunoastere, din care o sa reiasa si umbra ta.

    Exercitiu de scos umbra la suprafata.

    Acum ca sa poti sa scoti umbra la suprafata alaturi de „partea buna”. Uita-te in jurul tau timp de o saptamana si scrie intr-un jurnal ce calitati pozitive si negative iti oglindesc si reflecta altii. Vezi sau simti sau auzi ceva negativ la altii notezi ce ai vazut (oglinda) negativa in coloana negativa de oglinzi si reflexii. Vezi sau simti sau auzi ceva pozitiv la altii, notezi ce ai vazut in partea de coloana pozitiva de oglinzi si reflexii. In acest fel poti sa strangi zeci, sute de expresii ale tale reflectate inapoi de altii.

    Dupa o saptamana cand ai strans tu le recitesti dintr-un spatiu de blandete. Poti sa alegi sa incepi cu care coloana vrei. Cand de exemplu incep cu partile pozitive atunci cand ajung la partile negative simt blandete fata de mine, ma pozitionez intr-o perspectiva de blandete si asta ma ajuta sa-mi transform defectele in calitati la pasul urmator:

    Gaseste o situatie unde defectul tau a fost o calitate.

    Ia fiecare calitate „negativa” si cauta o situatie in care calitatea respectiva a ta a fost de folos sau ai perceput-o sau ti-a fost recunoscuta drept „pozitiva”.

    Sa-ti dau un exemplu. Cineva mi-a oglindit „super maiestrie in santaj emotional”. Pentru mine capacitatea mea de a intui si atinge butoane ascunse la celalalt este in alta situatie si capacitatea de a te raporta si conecta intr-un mod delicat si intim cu celalalt pentru a-i da vizibilitate fata de persoana sa. Un alt exemplu actual. Cineva mi-a oglindit zgarcenie. In alta situatie calitatea asta a mea poate sa fie cumpatare. Nu ai vazut niciodata o femeie despre care sa judeci ca e curva sau despre un barbat ca e afemeiat? Aceasta oglinda a ta este in alta situatie capacitatea ta de a fi atractiv, de a putea supravietui in in conditii extreme. Sau poate cineva ti-a oglindit lasitate. In alta situatie ai putea sa numesti calitatea asta a ta, diplomatie. Continua asa pana cand treci prin toate calitatile pe care le judeci la tine.

    A fi lider in existenta ta inseamna in primul rand sa fii lider in viata ta.

    Un lider isi cunoaste calitatile, atat cele pozitive cat si cele negative. Pe cele din urma le transforma si le foloseste in favoarea sa. Oricat de mult nu vrei sa recunosti si tu si eu stim ca esti un lider.

    Cum poti sa scoti umbra la lumina si sa o transformi in favoarea ta?

    Acum Liderule, impartaseste-ne si noua printr-un comentariu cum altcumva iti folosesti defectele in favoarea ta.

    Post to Twitter

  4. Ovi zice:

    romeo cea mai mare virtute a unui lider este cea de a-si recunoaste defectele de a le foloseasca in favoarea lui.
    cati dintre noi recunosc care sunt acestea??
    raspuns: prea putini.
    calitatea lui iese la iveala in momentul in care aceste defecte incep sa iasa la suprafata si acel lider nu mai poate sa le ascunda.
    atunci ne dam seama cat de demn e acel lider.
    ori acest lucru nu prea se intampla la noi……

  5. sanduromeo zice:

    Prietene ai dreptate dar trebuie sa incercam sa facem ceva ,daca nu ne miscam parerea mea este ca nu avem ce cauta in acest sistem.

  6. Pingback: Cursuri și materiale de pregătire în domeniul activității sindicale – Sindicatul Independent al Polițiștilor din România – SIPOL

Lasă un comentariu