TREZIREA OAMENI BUNI!!!

Hai sa mai postam si noi ceva hai sa ne facem auziti din nou…

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la TREZIREA OAMENI BUNI!!!

 1. PAC zice:

  Vedeti?! Tocmai asta o tot spun dar…ne trebuie ORL-ist!
  DA! E splendid ca avem CCM national dar sanatatea nu figureaza in lista ramurilor semnate de CNSRL Fratia! Sa cred ca ne asteapta o surpriza prin incheierea unui contract special intre noi si Ministerul sanatatii?..Contract National?
  Care stie sa posteze!

 2. sanduromeo zice:

  Dragi prietni pe zi ce trece domni si doamnele din guvern ne ingroapa mai mult si nimeni nu face nimic ,cred ca a venit momentul sa facem ceva . Poate nu ati aflat dar pe 16.03.2011 este un miting de protest in fata parlamentului eu cred ca putem sa ne mobilizam si sa demonstram ca suntem capabili sa le aratam ca putem fi uniti.
  Cu ocazia acestui post vreau sa i-l felicit pe Manu colegul nostru din Constanta pentru prestatia si atitudinea lui de aseara de la televizor, trebuie sa fim toti la fel sa iesim in fata si sa aratam ca acesti guvernanti nu sunt de capul lor.
  Daca stam acasa si privim cu „admiratie”cum suntem transformati in sclavi nu vom reusi sa iesim din noroiul in care ne afundam .
  A VENIT MOMENTUL!!!!!!
  JOS SCLAVIA!!!!!!!!!!!!!

 3. irina zice:

  Din pacate cred ca ne paste sclavia. Ma uit la colegii mei si………….parca sunt drogati. Nu stiu ce le lipseste ca sa-i determine sa reactioneze. Incerc sa le explic ca-i jale peste tot. Degeaba. Sunt cativa entuziasti,restul nu stiu ce asteapta……..Poate un Fat-Frumos,dar ar trebui sa inteleaga ca nu toti suntem Ilene-Cosanzene………..Asa ca ,TREZITI-VA. Dumnezeu iti da,dar nu-ti baga-n traista sau poate ca sperati sa castigati fara sa jucati. POVESTI. Va salut cu capul plecat pe cei care sunt in stare sa ia atitudine.De restul mi-e mila.

 4. sanduromeo zice:

  Cum am mai spus pe 16.03.2011 in Piata Constitutiei este miting ,cred ca trebuie sa ne luam colegii,prietenii,rudele si sa mergem sa manifestam pentru trecerea motiunii de cenzura . Situatia in care ne aflam nu ne mai permite sa asteptam ,nimeni nu ne mai poate scoate din noroiul in care ne-am lasat ingropati.
  ESTE MOMENTUL SA FIM UNITI ,HAI SA DEMONSTRAM CA PUTEM.
  SUNTEM TINERI SI NIMENI NU ARE DREPTUL SA NE FURE VIITORUL.

 5. sanduromeo zice:

  Trecutul şi prezentul…dar viitorul?

  Pe zi ce trece constat cu stupoare cât de vulnerabilă a ajuns societatea noastră… o societate de consum…şi atât. A dispărut nevoia de calitate, de moralitate, de credinţă şi de valori.
  Acum două decenii s-a crezut în libertate, în schimbare. Când s-au promis atunci condiţii de viaţă mai bune, salarii decente, mulţimea a simţit că e pură promisiune şi de disperare a reacţionat unit şi în solidaritate: a cerut plecarea mişelului care le-a ţinut decenii întregi închisi în sărăcia din ţară. Au stat pe baricade până când a dispărut cel care le subjugase atâta timp. Nu s-au clintit nici când au pierit vieţi omeneşti: erau gata de a face un sacrificiu inclusiv cu preţul vieţii lor. Şi s-a putut!! S-a produs schimbarea!
  Ţin minte, ca copil că era un pic altfel atunci: fiecare cetăţean avea un loc de muncă, salariul era cât de cât, tinerii primeau case, era obligatoriu şcolarizarea până la terminarea liceului. Erau servicii de sănătate gratuite, fabrici, uzine, agricultură. Erau copii mulţi care creşteau, părinţi care lucrau şi bunici care ieşeau decent la pensie. Chiar departe de mine a ridica în slăvi era comunistă. Pentru că în umbră oamenii erau persecutaţi, ascultaţi, închişi, bătuţi sau omorâţi ca fiind trădători ai neamului şi ai “erei de aur”.
  Acum este total diferit: nu se nasc copii, nu sunt locuri de muncă, cine are norocul să lucreze, are un salariu care nu-i ajunge de pe o lună la alta, pensionarii trăiesc în pragul subzistenţei. De cultură, sănătate, învăţământ, protecţie socială putem vorbi doar la trecut. Oamenii îşi pierd casele, bunurile agonisite în timp pentru că nu îşi pot achita întreţinerea, ratele, şcolarizarea copilului sau medicamentele. Acum este era “trăim bine!” tot în sărăcie. Ce nu s-a schimbat: cei care dau glas nemulţumirii lor şi contestă politica de eutanasiere a poporului sunt şi acum persecutaţi, ascultaţi, stigmaţi… nu trădători, ca în trecut…ci corupţi şi hoţi.
  Ce mă intrigă cel mai mult: în secolul XXI încă mai merge politica romană din antichitate: pâine şi circ pentru popor! …poate ar trebui să rectific… pâine mai puţin dar circ cât cuprinde! În trecut oamenii nu aveau încredere unul în altul pentru că era poate securist…azi nu au încredere că este poate corupt sau hoţi. Hoţul strigă hoţul! Şi dezbină să domnească.
  În ultimii ani ni s-a luat cam totul: siguranţa locurilor de muncă, dreptul la o viaţă decentă, nu avem cultură, învăţământ sau sănătate pentru că nu ne permitem. Privim cu indiferenţă sărăcia noastră, a copiilor, părinţilor şi a bunicilor noştrii. Nu ne interesează…parcă nu ar fi viaţa noastră. Şi chiar cred că atâta timp cât informaţiile le luăm doar stând în faţa televizorului nici nu vom trăim viaţa noastră. Trăim într-o lume virtuală şi tratăm cu indiferenţă umilinţa noastră.
  Da, poate nu ni s-a întâmplat până acum să fim printre sutele de mii de oameni care şi-au pierdut cu ani în urmă locul de muncă. Acei oameni nu există nici măcar în evidenţa statisticii naţionale, sunt lăsaţi de mult în voia sorţii. Poate nu suntem nici printre cei care lucrează în sectorul privat de ani de zile cu sau fără contract de muncă legal încheiat, poate nici printre aceia care lucrează pe salariu minim, sau nici printre sezonieri, şi poate nici nu ni s-a redus salariu pe motivul că trebuie să ne salvăm ţara, ca la bugetari. Poate suntem pensionari, mămici, copii, elevi, studenţi, sănătoşi sau bolnavi. Vom crede toţi în continuare că trăim bine, pentru că asta auzim pe toate canalele?
  Asta să fie viitorul nostru?
  Să privim cu indiferenţă sărăcia, mizeria, umilinţa în care ne-au împins cei pe care i-am ales?
  Sau să credem că nu ni se întâmplă nouă?
  Sau în sfârşit ne vom trezi din somnul cel de moarte?!

  Benke Csilla
  Primvicepreşedinte
  Sindicatul SANITAS Covasna

 6. sanduromeo zice:

  ASTAZI AM FOST FACUTI DE RIS DE CATRE COLEGII NOSTRII , SUNT DEZAMAGIT DE FAPTUL CA OAMENII PE CARE I-I REPREZIT AU PREFERAT SA STEA IN CASA ,LA CAFELE IN BARURI ,LA BERE LINGA PIATA CONSTITUTIEI SAU SA STEA CU CAPUL PLECAT IN FATA UNOR ANGAJATORI NESIMTITI CARE DE MIINE NE SI LE VOR AMANETA VIITORUL .
  COPILUL MEU NU VA STI CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CARE EL VA FI SCLAVUL UNEI MULTINATIONALE ,UNUI ANGAJATOR CARE I-I VA DA SALARIUL MINIM PE ECONOMIE SAU CARE I-L VA DA AFARA DE LA LOCUL DE MUNCA FARA SA I-I SPUNA UN MOTIV CLAR .
  NU VREAU SA STIU CE A FOST IN CAPUL OAMENILOR DAR CRED CA EI NU INTELEG CE INSEAMNA CE S-A INTIMPLAT ASTAZI .
  DACA CINEVA CREDE CA DOAR NISTE REPREZENTANTI SINDICALI POT REZOLVA PROBLEMELE SOCIETATII SE INSEALA.
  IMI DORAEAM SA VAD ASTAZI OAMENI SUPARATI SI OAMENI CARE SA SPUNA „NU MAI PLECAM ACASA ,STAM IN PIATA PINA I-I DAM JOS” ,DAR AM GRESIT IAR, BUCURESTENII NU SUNT INTERESATI DE VIITORUL LOR .
  LE MULTUMESC SI I-I APRECIEZ PE COLEGII DIN TARA , I-I FELICIT PENTRU SPIRITUL LOR DE LUPTATORI .
  MULTUMESC COLEGILOR DIN COVASNA,CLUJ ,PRAHOVA,MURES ,ALBA,NEAMT SI IMI CER SCUZE CELOR PE CARE NU I-AM NOMINALIZAT.
  SPUN CLAR SA NE FIE RUSINE NU SUNTEM UNITI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Valentina zice:

   In art. 15 al. 2 din Constituţia României se prevede „legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale mai favorabile”, asigurând totodatã stabilitatea drepturilor legal câştigate.
   Ca urmare legea trebuie sã producã efecte (drepturi şi obligaţii) numai pentru faptele şi actele sãvârşite dupã data intrãrii în vigoare a acesteia.

   Subiectul de drept nu putea sã prevadã ce şi cum va reglementa legiuitorul, iar comportamentul sãu este normal şi firesc dacã se desfãşoarã în cadrul ordinii de drept în vigoare (la data sãvârşirii faptei), al cãrui respect îl datoreazã, ci nu unei legi viitoare ale cãrei dispoziţii, nu le putea cunoaşte.
   Principiul neretroactivitãţii legii este expres formulat atât în Codul civil, art. 1, în sensul cãruia „legea dispune numai pentru viitor; ea nu are putere retroactivã”
   O lege intrã în vigoare la data publicãrii sau la o datã ulterioarã publicãrii, datã prevãzutã în legea respectivã.
   precum şi în Codul penal, în art. 11, în sensul cãruia „legea penalã nu se aplicã faptelor care, la data când au fost sãvârşite, nu erau prevãzute ca infracţiuni”.
   De la acest principiu sunt doar douã excepţii când legea se aplicã şi retroactiv, astfel:
   a)când noua lege penalã este mai favorabilã atunci aceasta se aplicã retroactiv; Spre exemplu, când legea nouã prevede o pedeapsã mai micã, pentru fapta respectivã.
   b)în cazul legilor interpretative.
   In ceea ce priveşte legea interpretativã, aceasta se aplicã retroactiv numai atunci când nu aduce noi reglementãri, deoarece în cazul adãugãrii la lege principiul neretroactivitãţii se respectã.
   Principiul neretroactivitãţii legii asigurã:
   -stabilitatea dreptului legal câştigat (care nu poate fi suprimat, printr-o nouã lege);
   -previne abuzul de drept prin modificarea legilor, în cazul rotirii la putere;
   -asigurã legitimitatea legii, recunoaşterea acesteia ca obligatorie şi justã; nu se poate pretinde respectarea unei legi inexistente, respectiv pânã la intrarea în vigoare a acesteia.
   In art. 5 pct. 2 din Pactul Internaţional cu privire la drepturile civile şi politice ratificat de România prin Decretul nr. 212/1974, cu privire la drepturile câştigate, recunoscute, se dispune:”Nu se poate admite nici o restricţie sau derogare de la drepturile fundamentale ale omului recunoscute sau în vigoare în orice stat parte la prezentul Pact, în aplicarea legii, a convenţiilor, regulamentelor sau cutumelor, sub pretextul cã prezentul Pact nu recunoaşte aceste drepturi sau le recunoaşte într-o mãsurã mai micã.”.
   IATA CUM NE PUTEM APARA TOATE CLAUZELE DIN CONTRACTELE COLECTIVE DE MUNCA CE ASTAZI NU POT FI RESPECTATE DATORITA UNOR LEGI CARE NE LIMITEAZA DREPTURILE.
   TREZIREA, SE POATE.

 7. irina zice:

  Cred ca avem tot dreptul sa fim suparati. Cred ca nu mai este nevoie sa spun de ce.Toti stim raspunsul.Norocul este ca avem prieteni adevarati,sau cel putin asa sper.

 8. sanduromeo zice:

  STIMATI COLEGI BANUIESC CA ATI AFLAT CA ASEARA I.C.C.J A HOTARIT ARESTAREA PREVENTIVA PT 29 DE ZILE A PRESEDINTELUI FEDERATIEI SANITAS ,LUCRU PE CARE EU NU I-L CONSIDER CORECT .
  VA DATI SEAMA CA ESTE UN INCEPUT IN DISTRUGEREA IMAGINII SI STRUCTURII SINDICALE .
  NU SPUNE NIMENI CA DACA CINEVA FACE O GRESEALA NU TREBUIE SA PLATEASCA DAR ACEST OM TREBUIA OARE SA FIE ARESTAT PREVENTIV CA UN CRIMINAL IN SERIE SAU CA UN INFRACTOR PERICULOS .CRED CA ESTE O MASURA EXCESIVA.
  ACEST LUCRU MA FACE SA GINDESC CA DACA IESIM IN FATA SI DACA LUAM ATITUDINE IMPOTRIVA ACESTOR GUVERNANTI NE PUTEM TREZII SI NOI PUSI LA ZID SI ACUZATI DE CINE STIE CE .
  MA DERANJEAZA LIPSA DE REACTIE A COLEGILOR ,MA DERANJEAZA CA NIMENI NU MAI ACORDA PREZUMTIA DE NEVINOVATIE .

  INTREBAREA ESTE CE FACEM ASTEPTAM SA TREACA VALUL ASCUNSI IN MICILE NOASTRE BIROURI SAU NE FACEM TREABA CUM AM FACUT-O SI PINA ACUM ?
  EU SI COLEGII MEI DIN SANITAS BUCURESTI AM HOTARIT SA MERGEM INAINTE CU CAPUL SUS SI SA DUCEM MISCAREA MAI DEPARTE .
  VOI CE FACETI????

 9. sanduromeo zice:

  O poezie-protest, conceputa de un ofiter, circula, tot de la Timisoara , sub forma de viral, pe internet . Textul este dedicat aliantei toxice PDL-UNPR-UDMR, tripleta care si-a propus sa distruga total aceasta tara. Incepem si noi, ca oameni bine informati, sa credem ca indivizii astia sunt tradatori de neam si tara. Versurile, maestre:

  Nu-i iertaţi!
  o haită de borfaşi, mecanic colorată,
  supusă ritualic aceluiaşi consemn,
  îndepărtată crud de mamă şi de tată,
  ne-aduce existenţa în sapa lor de lemn…

  în fruntea ei, dementul, o javră ordinară
  care ne-a sechestrat şi dreptul de-a vorbi,
  descreieratul care a semănat în Ţară
  doar vrajba dintre noi, în dreptul de-a muri…

  nu ne-aţi iertat niciunul, ne-aţi pângărit pe toţi,
  pe medici şi pe dascăli i-aţi răstignit borând,
  adunătură oarbă de venetici şi hoţi…
  fugiţi, spre-a nu vă prinde răbdarea explodând…

  aţi umilit Ostaşul, tăcut, dar suveran,
  artistului i-aţi pus bir până şi pe scenă,
  justiţia aţi frânt-o în râvne de maidan,
  pe nimeni n-aţi cruţat de jeg şi anatemă…

  ne mor copiii arşi, în leagăne de îngeri,
  bătrânii tac şi plâng, în rezumate seci,
  guvernul ne dictează fatalele constrângeri,
  e semn că este vremea cu haita ta să pleci…

  pe poliţişti i-aţi dus mai jos de disperare,
  pe mame le-aţi distrus în fondul lor suprem,
  ai pus guvernul ţării elenei la picioare
  şi balele oranj în cale i se-aştern…

  din lege aţi făcut cheremul poftei chioare,
  iar din legislativ, un jaf şi-o mascaradă,
  simţind pe os cuţitul, nimic nu ne mai doare
  borfaşi înveşmântaţi în straie de paradă…

  ne-aţi asmuţit pe toţi în contra tuturora
  spre a vă aduna voi, haita, tot mai strâns,
  azi au sosit, istoric, secundele şi ora
  să vă-aruncăm din jilţuri, să ne oprim din plâns…

  nu bogăţia haitei, nici luxul sau huzurul,
  nu desfătarea oarbă-a lichelelor ne doare,
  ci aroganţa lor, cinismul şi sperjurul
  jucat naţional făr` nicio remuşcare..

  nu contrarelativa (!) noastră sărăcie
  ne judecă speranţa şi viaţa ne-o apasă,
  ci starea ei impusă, de gravă umilire,
  pe care-au strecurat-o în fiecare casă…

  pe-această-adunătură de hoţi şi de lichele
  doar disperarea noastră o va putea opri,
  să le-aruncăm cinismul în lanţuri şi zăbrele,
  stârpiţi-i fără milă, oriunde-i veţi găsi…

  nu îi iertaţi nicicum, revolta socială,
  e tot ce ne-a rămas ca şansă de a fi,
  lăsaţi blândeţii voastre dreptul la răscoală
  şi răsplătiţi borfaşii cu dreptul … de-a muri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s