Neata

Din cite vedeti Curtea Constitutionala a binevoit sa ne execute in privinta celor 3-5 zile pt activitate sindicala ,ce credeti voi ca vor sa faca .

Este inca o palma data miscarii sindicale si eu nu am vazut nici o ractie de la reprezentantii nostrii.

Oare ei nu stiu ca acele zile sunt importante ?

Dar daca stau sa ma gindesc ei nu sunt afectati de acest lucru, cum nu sunt afectati nici de ce campanie face acest guverin impotriva miscarii noastere si chiar impotriva lor .

Imi doresc reactii  dar mai am rabdare.

 

Despre sanduromeo

sindicalist cu pretentii
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la Neata

 1. silvia zice:

  Stau si ma intreb oare cata rabdare poate avea un om in conditiile in care viata este destul de grea si posomorata, cand unii nu au ce pune pe masa copiilor sau nu au bani sa-i trimita la scoala??? Oare cat vom mai rabda fara ca nimeni si nimic sa nu poata schimba acest guvern care ne-a secat si care au vandut tara ??? Oare chiar nu se pot uni romanii pt o viata mai buna?
  Astept si sper ca ne va fi bine intr-o zi… sau poate copiilor nostri…

 2. silvia zice:

  Buna seara. Chiar daca este luni, eu sunt la munca si la ora asta. Abia astept sa ajung acasa sa vad ce aberatii mai spun guvernantii nostri „mult iubiti” la tv.

 3. silvia zice:

  Oare cat se mai cearta guvernantii nostri pe legea educatiei??? Oare nu vad ca tara moare de foame si ne scufundam ca „TITANICUL”???? Toate ministerele din aceasta tara sunt praf, in special ministerul sanatatii si cel al invatamantului!!! Oare nu vede nimeni ca spitalele sunt in faliment, nu au bani de medicamente , materiale sanitare???Ca nu au bani nici sa-si plateasca utilitatile? Ei stau si se cearta ca chiorii in parlament si senat, iar tara este undeva intr-o groapa de unde nu stiu cand vom iesi…
  Nu are de unde sa stie dl presedinte si ceilalti guvernanti aceste lucruri pt ca ei se duc si se trateaza in strainatate.

  Urat …urat…urat…ca nu mai poti ramane in tara ta sa traiesti linistit langa familie, parinti, copii.

  SA LE FIE RUSINE !!!

 4. ceferistu' turmentat zice:

  Nici cu Ministerul Transporturilor nu mi-e rusine.

 5. silvia zice:

  Nu contest, dar despre sanatate vb mai mult pt ca sunt in domeniu.

 6. irina zice:

  Stam si ne intrebam de ce merg toate prost.Pai merg,cum sa fie altfel cand suntem,marea majoritate,niste mari ipocriti. Imi veti spune ca nu am dreptate.Atunci uitati-va in jur,intrebati-va ce ati facut bun astazi,uitati-va in oglinda si daca sunteti multumiti……………imi cer scuze.O zi buna,cu fapte bune.

 7. ANA zice:

  AM CERUT DESTUL IN ACEST GUVERN, IN ACEASTA TARA LA ACEST PRESEDINTE SI? nu am obtinut mai nimic ba mai mult ne-au aratat ca nici nu se sinchisesc de miscarea sindicala !!!! cred ca ar fi timpul sa facem demersuri la Consiliul Europei si sa ne alaturam mscarilor sindicale din Europa pentru ca astfel pastia ii doare la baschetii de noi!! Nu VEDETI ce au facut si Codul MUNCII??????????? O ZI BUNA CU MULTA SPERANTA IN VIITOR MAI ALES LA USSB ANA

 8. PAC zice:

  Adevarul e ca singurul lucru periculos pentru ei e o reclamatie sau o interventie la un for european! Dar stiti de ce? Nu pentru ca ar gandi la raul facut in numele „salvarii” tarii si a populatiei. Nici pe departe! Exista doar frica de reactie a organizatiilor prin suspendarea acordarii unor fonduri, de care, bineinteles, doar ei profita. Ca le taie sursa de imbogatire nesimtita-ordinul a milioane de euro-nu ar fi nici ea mare paguba avand in vedere banii furati pana acum dar o eventuala suspendare a fondurilor motivata de la o tribuna europeana ca rezultat al sistemului oligarhic de conducere ar fi intradevar o lovitura grea si poate definitiva.

  • Valentina zice:

   Orice cetăţean al Uniunii Europene sau rezident al unui stat membru are dreptul, în mod individual sau în asociere cu alte persoane, să adreseze petiţii Parlamentului European în legătură cu un subiect care face parte din domeniile de activitate ale Uniunii Europene şi care îl priveşte în mod direct. De asemenea, orice societate, organizaţie sau asociaţie cu sediul în Uniunea Europeană îşi poate exercita dreptul de a adresa petiţii, acesta fiind garantat prin Tratat.

   Petiţia poate fi redactată sub formă de plângere sau de cerere şi poate avea ca obiect chestiuni de interes public sau privat.

   Petiţia poate consta într-o cerere individuală, o plângere, o sesizare referitoare la aplicarea dreptului comunitar sau un apel adresat Parlamentului European pentru a lua poziţie într-o anumită chestiune. Astfel de petiţii îi oferă Parlamentului European posibilitatea de a atrage atenţia asupra oricărei încălcări a drepturilor unui cetăţean european de către un stat membru, de către autorităţile locale sau orice altă instituţie.

   M-am saturat de vorbe, e timpul sa trecem la FAPTE. Va invit ca IMPREUNA sa concepem o petitie catre Parlamentul European. Cine accepta invitatia?

 9. sanduromeo zice:

  BUNA VALI ,EU MA BAG .

 10. PAC zice:

  Pai hai sa o redactam,sa-i anexam cat mai multe semnaturi si sa ajunga acolo prin delegati pentru ca orice sesizare din Romania se directioneaza catre parlamentarul european( care raspunde de problema reclamata pentru solutionare) din tara respectiva….Si ajunge sigur la primul cos de gunoi! Cine vreti sa rezolve? EBA-botox prin Bamboo, Gigi-plotox pe la oi ori Vadim-xanax pe la spit. 8+1?
  Un numar de inregistrare e o conditie necesara dar nu si suficienta! Va spun din proprie experienta…Un dosar „pierdut”, ratacit la CEDO de vre-o 4 ani!!!
  Daca s-ar strange fonduri eu asi angaja chiar unul din avocatii Parlamentului European, sa vada si madam Macovei-crama Jidvei cata incredere avem in justitia romaneasca atat de aici cat si cea care ne reprezinta in P.European!!!
  Razboiul se face cu sabia nu cu acul de la perfuzor!

  • Valentina zice:

   Inainte de a incepe sa redactam aceasta petitie, trebuie sa identificam drepturile pe care le avem conform constitutiei dar mai ales conform legislatiei europene, ai carei membrii cu drepturi si obligatii depline suntem.
   Pentru ca eu am lansat aceasta idee, voi fi prima care va sesiza un drept incalcat. In fiecare zi voi posta cate un drept incalcat. Va rog si pe voi sa faceti acelasi lucru.

   Pentru ca motiunea a picat si codul muncii trece mai departe, pentru ca se tot vehiculeaza ideea ca se vor desfiinta contractele colective de munca la nivel de ramura si la nivel de unitati, propun sa ne documentam pana atunci si sa fim pregatiti pentru petitie.
   Astfel, din punctul meu de vedere, desfiintarea contractelor colective la nivel de ramura si la nivel de unitati duce la incalcarea art. 27 din CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE
   (2007/C 303/01)
   „Articolul 27
   Dreptul lucrătorilor la informare şi la consultare în cadrul întreprinderii
   Lucrătorilor sau reprezentanţilor acestora li se garantează, la nivelurile corespunzătoare, informarea şi consultarea în timp util, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de dreptul Uniunii şi de legislaţiile şi practicile naţionale”

   asadar textul este foarte clar, avem garantat dreptul la informare si consultare LA NIVELURILE CORESPUNZATOARE, odata scoase contractele colective de munca de la niv. de ramura si unitati , desfiinteaza nivelurile si dreptul nostru de a fi informati si consultati. Doar nu ne va chema guvernul pe toti liderii din tara (liderii tuturor organizatiilor legal constituite) sa negociem contractul colectiv la nivel national.
   Ce parere aveti?

 11. Valentina zice:

  Constitutia Romaniei
  ARTICOLUL 41
  (5) Dreptul la negocieri colective in materie de munca si caracterul obligatoriu al conventiilor colective sunt garantate. ”
  Bun. Constitutia Romaniei garanteaza obligatia respectarii contractului colectiv. Statul, semnatar al contractului colectiv la nivel national, are obligatia de a respecta prevederile.
  art. 8 din CCM la nivel national „(3) Partile se obliga ca, în perioada de aplicare a prezentului contract colectiv de
  munca, sa nu promoveze si sa nu sustina proiecte de acte normative a caror adoptare ar
  conduce la diminuarea drepturilor ce decur g din contractele colective de munc a, oricare
  ar fi nivelul la care acestea au fost încheiate.”
  Prin urmare, toate prevederile contractelor colective de munca incalcate prin acte normative (ex. neacordarea celui de al 13-lea salariu, imputarea a 25% din venitul brut prin legea 118 prin care nu se respecta prevederile contractului individual de munca caci salariul nu a fost modificat si in contract sau cartile de munca, doar s-a retinut o suma fara a se incheia acte aditionale, neacordarea primelor, ajutoarelor, modul de calcul al sporurilor, etc) toate reprezinta acte normative care au dus la incalcarea drepturilor prevazute in contractele colective de munca, prin urmare statul si-a incalcat obligatia de a RESPECTA.

  Ce credeti?

 12. Valentina zice:

  Degeaba incheiem contracte colective daca nu sunt respectate, nerespectarea lor duce la incalcarea dreptului de consultare si informare stipulat in art. 27 din CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE
  (2007/C 303/01)
  expus mai sus.
  Corect?

  • Valentina zice:

   Si apoi ne ajuta si principiul neretroactivitatii legii.
   Principiul neretroactivitãţii legii asigurã:
   -stabilitatea dreptului legal câştigat (care nu poate fi suprimat, printr-o nouã lege);
   -previne abuzul de drept prin modificarea legilor, în cazul rotirii la putere;
   -asigurã legitimitatea legii, recunoaşterea acesteia ca obligatorie şi justã; nu se poate pretinde respectarea unei legi inexistente, respectiv pânã la intrarea în vigoare a acesteia.
   In art. 5 pct. 2 din Pactul Internaţional cu privire la drepturile civile şi politice ratificat de România prin Decretul nr. 212/1974, cu privire la drepturile câştigate, recunoscute, se dispune:”Nu se poate admite nici o restricţie sau derogare de la drepturile fundamentale ale omului recunoscute sau în vigoare în orice stat parte la prezentul Pact, în aplicarea legii, a convenţiilor, regulamentelor sau cutumelor, sub pretextul cã prezentul Pact nu recunoaşte aceste drepturi sau le recunoaşte într-o mãsurã mai micã.”.
   ORICE DREPT CASTIGAT PREZENT IN CCM TREBUIE RESPECTAT. LEGEA NU POATE SUPRIMA UN DREPR CASTIGAT. SI AL 13-LEA SALARIU ESTE UN DREPT. SI ALTE CLAUZE CARE NU SE RESPECTA, SUNT DREPTURI CASTIGATE SI PE CARE PRIN NOI REGLEMENTARI SE VOR A FI STERSE.
   NOI LE PUTEM PASTRA. AVEM DREPTURI SI TREBUIE SA LUPTAM PENTRU ELE.
   SE POATE.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s